2012. március 11., vasárnap

Tündérkenyér

Hozzávalók: 30 dkg liszt, két tojás, 10 dkg cukor, 5 dkg reszelt csokoládé (vagy kakaó), 180-200 gr (gyümölcs)joghurt vagy kefir, fél csomag sütőpor, 5 dkg olvasztott margarin, a lisztbe:  2 dkg apróra tört csoki (pl. maradék üreges csokifigurákból), dió, aszalt sárgabarack, mazsola, kandírozott gyümölcsök (áfonya, narancshéj, minél többféle, annál jobb)




Elkészítés: A lisztbe beleöntjük a sütőport, és beleforgatjuk az apróra vágott gyümölcsöket. Egy tálba beleütjük az egész tojásokat, a cukorral habosra keverjük, és beleforgatjuk a reszelt csokoládét, majd a joghurtot/kefirt. Ezt követően belekavarjuk a lisztet, végül az olvasztott vajat is beleöntjük és jól eldolgozzuk. Margarinnal alaposan kikenünk, majd kilisztezünk egy püspökkenyérformát, beleöntjük a tésztamasszát és közepes tűznél tűpróbáig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése