2012. március 3., szombat

Krumplileves ősi troll recept alapján

Hozzávalók: Három közepes szem krumpli, egy szál répa és egy szál zöldség, egy nagy vöröshagyma, egy szárzeller, két mokkáskanálnyi lenmag, három karika paprikás kolbász, kevés híg rántás, zöldség zöldje (petrezselyem), pár zellerlevél és lestyán, só, pár szem bors,1 babérlevél, fél pohár joghurt

Elkészítés: A meghámozott zöldségeket, a szárzellert, a hagymát és a krumplit apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk az apróra vágott zellerlevelet és lestyánt, a babérlevelet és a borsot. Egy közepes méretű fazékban felöntjük vízzel az előkészített zöldségeket, tetszés szerint sózzuk, majd puhára főzzük. Közben az előzőleg már beáztatott hántolt árpát (gersli) lassú tűzön megfőzzük. Ha kész, elkészítjük a rántást, amihez apróra vágott kolbászdarabkákat is teszünk. Beleöntjük a levesbe, majd fél pohár joghurttal savanyítjuk. Hozzáadjuk a kész gerslit. Végül lehúzzuk a tűzről, és meghintjük friss petrezselyemmel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése