2012. február 11., szombat
Tündérek diós-áfonyás sütije
Hozzávalók: 1 tojás, 8dkg olvasztott margarin, 25 dkg liszt, 15 dkg darált dió, 1 sütőpor, 10 dkg cukor, 1 vaníliás cukor, pici citromlé, 2,5 dl tej, 10 dkg aszalt vörös áfonya (vagy ribizli)
Elkészítés: A tojást a cukorral, a vaníliás cukorral és kb. egy evőkanálnyi citromlével habosra keverjük, hozzáadjuk az olvasztott margarint. Majd belekeverjük a diót. Közben a lisztbe keverjük a sütőport és az áfonyát. A masszához apránként hozzákavarjuk (felváltva) a lisztet és a tejet. Közepesen sűrű állagú legyen a tészta. Egy kerek kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a masszát beleegyengetjük. Közepes tűznél tűpróbáig sütjük, közben villával megszurkáljuk. Mikor a teteje már picit pirul, kész. Azonnal kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és mint a tortát szeletelhetjük.
Megjegyzés: ha nincs otthon diónk, 4-5 dkg kakaóval helyettesíthetjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése