2012. február 12., vasárnap

Rakott padlizsán takarékos manó módra


Hozzávalók: 1 nagy fej padlizsán, apróra vágott póréhagyma, 1 pohár kefir, 5 dkg trappista vagy füstölt sajt, 1 Knorr tejszínes-fokhagymás szószalap, 10 dkg gépsonka, 1,5 dl tej és ugyanennyi víz, 5 dkg margarin, 2 csomag gyorsrizs

Elkészítés: Megfőzzük a rizst, amíg fő, elkészítjük a mártást. A mártáshoz először egy lábasban megolvasztjuk a vajat, megpirítjuk benne a póréhagymát és az apróra vágott sonkát. Felöntjük tejjel és vízzel, és hozzáadjuk a szószalapot, lassú kevergetés mellett, amíg be nem sűrűsödik (pár perc). Ne legyen túl sűrű, ha annak találjuk, tejjel hígítsuk. A padlizsánt apró kockákra vágjuk és beledolgozzuk a szószba. Egy tűzálló edényt vagy tepsit margarinnal kikenünk, beletesszük a rizs egy részét, majd rá egy adag padlizsános szószt. Ismét rizs következik, amit megkenünk kefirrel és reszelünk rá picit sajtot, majd a padlizsános szósz következik, 3-4 sorban egymás fölé rétegezve. A tetejére pici rizs kerüljön, amit kefirrel fedünk be, és vastagon megszórjuk reszelt sajttal. A sütőben átsütjük, amíg a sajt szép piros lesz a tetején.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése