2012. február 26., vasárnap

Spenótos rakott burgonya, ahogy az elfek szeretik

Hozzávalók: Kb. 7 szem közepes burgonya, 20 dkg spenót, egy kevés póréhagyma, egy adag Knorr sajtszósz, 6-7 dkg füstölt sajt, kb. 1,5 dl tej, fél dl víz, pár kanál kefir, 3 dkg margarin

Elkészítés: A spenótot (ha friss) megfőzzük és apróra vágjuk vagy turmixoljuk. Először elkészítjük a szószt. Egy lábasban lassú tűznél megolvasztjuk a margarint, pár percig megdunsztoljuk benne az apróra vágott póréhagymát, majd felöntjük a tejjel és a vízzel. Belekeverjük a sajtszósz alapot és közepes tűznél sűrűre főzzük (kb. 5-10 perc). Végül belekavarjuk a spenótot és félretesszük. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenjük és vékony karikákra vágott krumpliszeletekkel kibélelünk. Rásimítunk belőle vékonyan a spenótos masszából. Utána megint egy sor krumpli következik, majd ismét a massza, amíg el nem fogy. A tetejére krumpli kerüljön, amit kefirrel kenünk meg, és meghintjük vastagon reszelt füstölt sajttal. A sütőben szép pirosra sütjük.
Ajánlott mellé: friss fejes saláta, apróra vágott póréhagymával






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése