Hozzávalók: Kb. 7 szem közepes burgonya, 20 dkg spenót, egy kevés
póréhagyma, egy adag Knorr sajtszósz, 6-7 dkg füstölt sajt, kb. 1,5 dl
tej, fél dl víz, pár kanál kefir, 3 dkg margarin
Elkészítés:
A spenótot (ha friss) megfőzzük és apróra vágjuk vagy turmixoljuk.
Először elkészítjük a szószt. Egy lábasban lassú tűznél megolvasztjuk a
margarint, pár percig megdunsztoljuk benne az apróra vágott póréhagymát,
majd felöntjük a tejjel és a vízzel. Belekeverjük a sajtszósz alapot és
közepes tűznél sűrűre főzzük (kb. 5-10 perc). Végül belekavarjuk a
spenótot és félretesszük. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenjük és
vékony karikákra vágott krumpliszeletekkel kibélelünk. Rásimítunk belőle
vékonyan a spenótos masszából. Utána megint egy sor krumpli következik,
majd ismét a massza, amíg el nem fogy. A tetejére krumpli kerüljön,
amit kefirrel kenünk meg, és meghintjük vastagon reszelt füstölt
sajttal. A sütőben szép pirosra sütjük.
Ajánlott mellé: friss fejes saláta, apróra vágott póréhagymával
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése