2013. június 11., kedd

Gazpacho à la Duchesse

Hozzávalók: kb. 7 dl paradicsomlé, 1 paradicsom, negyed zsenge cukkini vagy uborka (apró kockákra vágva), fél szál répa, egy csokor snidling, 1 szál lestyán, 1 szál friss kapor, 1 szárzeller, 5-6 levél bazsalikom, 6 gerezd fokhagyma szétnyomkodva, 1 csokor petrezselyem, rántás (pici olaj és liszt, lehet kókusz- vagy kukoricaliszt is)



Elkészítés: Az olajból és lisztből világos rántást készítünk, kavargatás közben beletesszük az apróra vágott snidlinget és fokhagymát, majd felöntjük a paradicsomlével és vízzel hígítjuk. Beletesszük a kockára vágott paradicsomot, a kb. 1 cm-esre vágott zellert és az apróra metélt zöldségféléket. Kavargatva felforraljuk, majd addig főzzük lassú tűzön, amíg a cukkini és a répa megpuhulnak. Közben a vizet pótoljuk. Utoljára a petrezselymet adjuk hozzá. Hidegen tálaljuk, a hűlés közben még jobban összeérnek az ízek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése