2012. május 6., vasárnap

Fahéjas-almás kenyér Trollhidáról

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 egész tojás, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 1 evőkanál citromlé, 5 dkg reszelt csokoládé, 5 dkg mazsola, fél kefir, 2 kisebb alma reszelve, 4 dkg olvasztott margarin, 10 dkg cukor, fél csomag sütőpor


Elkészítés: A tojásokat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a fahéjat, a citromlevet, a reszelt csokoládét és a reszelt
almát. Hozzáadjuk a kefirt, majd apránként a lisztet, amihez előzőleg belekevertük a mazsolát és fél csomag sütőport. Végül az olvasztott vajat is hozzáadjuk. Egy püspökkenyér formát vajjal kikenünk és liszttel megszórjuk, majd a masszát beleöntjük. Tűpróbáig közepes lángon sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése