2014. október 24., péntek

A Tündérkeresztanya sajtos tekercse

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 tojássárgája, 1 teáskanál só, 1 kefir, 1 sütőpor. A hozzávalókat összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, és fél órára a hűtőbe tesszük.


Közben elkészítjük a tölteléket: 15 dkg reszelt Pannónia sajtot összegyúrunk 10 dkg margarinnal, és ezt is a hűtőbe tesszük. A pihentetés után kinyújtjuk a tésztát téglalap alakúra, és rásimítjuk a sajtos masszát. Feltekerjük, és a hengerformát még kb. fél-1 órára a hűtőbe tesszük. Kivesszük, és éles késsel 1-1,5 cm-es tekercseket vágunk belőle. Előmelegítjük a sütőt. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tekercseket pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése