Hozzávalók: Egy nagy érett padlizsán (esetleg meghámozva, de nem muszáj) négybe vágva, 1 csomag előfőzött köles, egy csokor snidling, 4-5 levél bazsalikom, 5-6 gerezd fokhagyma, apróra vágott zeller, sajt- vagy carbonara szósz, 4-5 dkg reszelt sajt, 1 kefir
Elkészítés: A padlizsánok belsejét kivájjuk, a maradék csónakokat pár percre a mikróba tesszük, hogy kicsit megpuhuljanak. A belsejét apróra vagdossuk. Közben elkészítjük a tölteléket: picit olajon megfonnyasztjuk a zúzott fokhagymást, az apróra vágott bazsalikomot és a snidlinget, zellert. Ha kész, felöntjük a sajt- vagy carbonara szósszal, és beleforgatjuk az apróra vágott padlizsán forgácsot, majd a közben megfőzött kölest is. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a padlizsán csónakokat, és belehelyezzük egy tűzálló edénybe. Felöntjük a fokhagymával elkevert kefirrel, és a tetejét sajttal megszórjuk. Sütőben megsütjük. Egészséges bioétel és még finom is :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése