Hozzávalók: Kb. 25 dkg liszt, egy tojás, 10 dkg cukor (ha van, egy része lehet vaníliás cukor), mokkáskanálnyi citromlé, 10 dkg ribizli, 5 dkg vaj, 7 dkg mák, 1,5dl tej, 1 sütőpor
Elkészítés: egy porcelántálba öntjük a lisztet, és belekeverjük a sütőport. Egy nagyobb tálban habosra keverjük a tojást a cukorral és a citromlével, majd a végén beleöntjük a mákot, legvégén pedig a felolvasztott vajat. Utána felváltva belekavarjuk a lisztet és a tejet. Ha kész, kerek, sütőpapírral kibélelt formába öntjük (akkor jó, ha nem túl híg, de nem is túl kemény a tészta). Elsimítjuk, és a megmosott ribizliszemeket egyenként a tetejébe szúrjuk. A sütőben a végén figyeljük, hogy a szemek ne égjenek meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése